Szerdáig Európai Egyetemek Bajnoksága Miskolcon - videókkal

2023. július 15.

Közvetítések, helyszínek, tudnivalók. Minden, amit a kontinensviadalról tudni lehet.

A DVTK Arénában tollaslabda, a Miskolctapolcai Ellipsum Élmény és Strandfürdőben pedig vízilabda mérkőzésekkel július 14-én elkezdődött kontinensviadalokat a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club rendezi, együttműködésben a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Miskolci Önkormányzattal.

Tollaslabda EEB

A tollaslabda bajnokságon 11 ország – Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Portugália, Svájc, Törökország, Ukrajna – összesen 16 csapata vesz részt. Hazánkat a Magyar Testnevelési- és Sporttudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem képviseli. A Tollaslabda Európai Egyetemek Bajnoksága mérkőzései a DVTK Arénában ingyenesen megtekinthetők.

Vízilabda EEB

Összesen 7 férfi csapat részvételével, melyből négy magyar, egy holland (Delft University of Technology), valamint két angol (Bristol és Oxford) július 14-én, a csoportmérkőzésekkel megkezdődött a vízilabda egyetemi Európa-bajnokság a Miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben. Mivel a mérkőzéseknek helyet adó strandfürdő a bajnokság ideje alatt is fogadja a fürdővendégeket, ezért a találkozókra érkező nézőktől, szurkolóktól jelképes összegű belépődíjat kérnek.

 

Segítik az ukrán egyetemi sportolókat

A Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokság Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy egy ukrán egyetemi tollaslabdacsapat részvételének minden költségét átvállalja. Az utazáson kívül minden mást a szervezők fizetnek a 7 fős ukrán egyetemi sportdelegációnak, akik a miskolci Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságon csapatban és egyéniben is indulnak. A Szervező Bizottság operatív igazgatója,Kása Tamás szerint természetes, hogy lehetőségeikhez mérten biztosítják a sportolást, a közösségi élményt, ezzel együtt pedig a kikapcsolódást a tollaslabda EUC-n induló ukrán egyetem játékosainak. Az ukrán fiatalok önerőből nem tudták volna finanszírozni a részvételüket.

Érzékenyítő családi- és sportnap a Szimbiózissal július 16-án

Az Európai Egyetemek Bajnoksága részeként július 16-án, vasárnap a tollaslabda versenyhelyszín, a DVTK Aréna előtti téren az EUC 2023 Miskolc szervezői - az egyik nagy sportáruházzal és a Szimbiózis alapítvánnyal közösen - sport- és családi napot hirdettek, 10 és 16 óra között. A rendezvényen az alapítvány munkatársai érzékenyítő foglalkozásokat tartanak, és lehetőség lesz számtalan jobbnál jobb sporteszköz kipróbálásra is. Közben pedig, 9 órától, a DVTK Arénában a tollaslabda csapatdöntők küzdelmei tartanak majd. A DVTK Arénában a tollaslabda mérkőzések ingyenesen megtekinthetők a nagyközönség számára.

 

Eredmények és közvetítések

A napi sportprogramok, aktuális eredmények elérhetőek: https://results.eusa.eu/ A tollas- és vízilabda mérkőzések élő közvetítéseinek linkje az események facebook oldalán érhető el: https://www.facebook.com/eusabadminton és https://www.facebook.com/eusawaterpolo