Jövőre újabb kontinensviadal – tesztek, jó eredménnyel

2023. július 19.

Jó partnerek a Miskolci Egyetem és a szakmai szövetségek az idei EUC, vagyis az Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságának megrendezésében. Az Európai Egyetemi Játékok végrehajtó bizottságának tagja szerint a 2024-es, Debrecennel közösen rendezett sporteseményre nagyon sok tapasztalattal gazdagodnak a szervezők.

Az Európai Egyetemek Bajnokságnak tollaslabdában a 13., vízilabdában pedig a 2. alkalommal ad otthont Miskolc. „Számomra ez egy nagyon érdekes helyzet. Kiváltságosnak érzem magam, hogy szülővárosomban én képviselem most az Európai Egyetemi Sportszövetséget” – nyilatkozta Rakaczki Zoltán, az Európai Egyetemek Sportszövetségének (EUSA) végrehajtó bizottságának tagja.

„Nekem kell irányítanom és követnem a szervezési munkát és nagyon boldog vagyok, mert látom, hogy a szervezőbizottság igazán nagyszerű munkát végzett. Ez azért is nagyon fontos, mert jövőre még nagyobb bajnokság lesz, amikor Miskolc Debrecennel együtt rendezi meg az Európai Egyetemi Játékokat. Ez a mostani esemény nagyon jó tesztje ennek a jövőbeni kontinensviadalnak” – tette hozzá.

„A mostani Egyetemi Európa Bajnokságon nagyszerű az együttműködés a Miskolci Egyetemmel, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel, valamint a Miskolci Önkormányzattal is” – hangsúlyozta Rakaczki Zoltán.

Rakaczki Zoltán, az Európai Egyetemek Sportszövetségének (EUSA) végrehajtó bizottságának tagja