Éremcsatákkal zárult a miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnoksága

2023. július 20.

Jó hangulat, közösségi élmény, egyéni és csapat sportsikerek, magas színvonalú szervezés – így lehet összefoglalni a 2023-as miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságát, amely a hatodik versenynapon a DVTK Arénában a tollas női és férfi egyéni, női és férfi páros, valamint vegyes páros döntőkkel, a Miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben pedig a vízilabda bronzmeccsel és döntővel ért véget.

A miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságának július 19-i, szerdai, utolsó versenynapja az éremcsatákról szólt. A tollaslabdázóknál az egyéni és páros finálék elsöprő nottinghami-sikert hoztak. A vízilabdások két utolsó derbijén, amely négy magyar résztvevővel zajlott, a bronzot a Debreceni Egyetem csapata, míg az aranyat a Budapesti Gazdasági Egyetem együttese harcolta ki.

Az egyetemi sport ünnepe

- A rendezvény színvonala olyan volt, mint egy felnőtt Európa-bajnokságé, ami önmagáért beszél, csak gratulálni tudok a rendezőknek! – fogalmazott a szerdai díjátadás előtt Radomir Jovovic, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) technikai delegátusa. – Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a miskolci esemény egyszerre volt ünnepe az egyetemi sportnak és a tollaslabda sportnak!

A díjátadó ünnepségen dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Rakaczki Zoltán, az EUSA Végrehajtó Bizottságának tagja, Radomir Jovovic, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) technikai delegátusa és Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára adta át az érmeket a sportolóknak.

 

Jó alap jövőre

- Nagyon jó volt a hangulat a torna egészén, minden résztvevő csapat jól érezte magát, ez a legfontosabb – ezt már Gór-Nagy Miklós, Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai vezetője mondta a vízilabda eredményhirdetést követően. - Tagja voltam a szervezőbizottságnak, igyekeztünk jó körülményeket biztosítani a résztvevők számára. Azt gondolom összegészében ez a torna nagyon jó alapot ad a jövő évi Európai Egyetemi Játékoknak. A magyar házi döntőben egy viszonylag sima meccset láthatott a közönség, ahol a BGE megérdemelten, a várakozásoknak megfelelően nyert, annál is inkább, mert az egész tornán jó teljesítményt nyújtottak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az érmeket, serlegeket Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Rakaczki Zoltán, az EUSA Végrehajtó Bizottságának tagja, Gór-Nagy Miklós, a Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai vezetője és Kovács György, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese adta át a csapatoknak és a játékosoknak.

A Miskolc 2023 Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságának végeredményei elérhetők az EUSA honlapján, itt >>

A zárónap eseményeinek videóösszefoglaljója: