Egyetemisták, örömkönnyekkel

2023. július 27.

A felvételi eredményvárót Miskolc belvárosában, a Csengey-kertben tartotta idén a Miskolci Egyetem a várossal közösen. A ponthúzás után kiderült: Miskolcra közel 80 százalékkal többen nyertek felvételt 2023-ban, mint az előző évben. A napokban kezdődő pótfelvételi időszak is tartogat esélyeket azoknak, akik szeptembertől egyetemre szeretnének járni.

A ponthatárok hivatalos kihirdetése előtt Veres Pál polgármester, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja köszöntőjében arról az útról beszélt, amely az egyetemi felvételit követően a felnőtt, önálló világba vezet.
„Legyetek aktívak ne csak az elkövetkező egyetemi években. Soha ne feledjétek más szemszögből nézni a világot és bátran tudatosan alakítani azt. Legyetek saját életetek, saját világotok urai, felelősséggel döntő, szabad miskolci, magyar, európai és világpolgárok” – fogalmazott. Hozzátette: aki Miskolc mellett döntött, jól választott. Itt az ország egyik legszebb campusán tanulhatnak, ahol az évszázados selmeci hagyományok az egyetemi közösségi élet egyedülálló összhangját kínálják.

A Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita köszöntőjében elmondta: idén várhatóan jelentősen nő a miskolci egyetemi polgárok száma. Bízik abban, hogy a campuson megtalálnak mindent, ami a boldog élethez szükséges: megfelelő tudást és boldog diákéveket. Üzent azoknak is, akiknek esetleg mégsem úgy alakult a felvételi, ahogy remélték:„A meghirdetés előtt álló pótfelvételi mindenkinek tartogat lehetőségeket, az egyetem kapuja nyitva áll. Számos képzést fogunk meghirdetni pótfelvételi eljárásban, jelentős részben államilag támogatott képzési formában” – jelezte a rektor.

Felvételi ponthatárok 2023 (felvi.hu) >>