Születésnapot ünnepeltünk - 1 éves az 1 perc ME!

2023. augusztus 9.

Tavaly augusztusban indult útjára az 1 perc ME digitális hírlevél a Miskolci Egyetemen. Az intézmény dolgozói közösen ünnepelték meg a születésnapot.

A rövid videókat azzal a céllal indította útjára a Miskolci Egyetem, hogy hétről hétre láthatóvá tegye mind a külvilág, mind a kollégák számára, hogy milyen nagyszabású események történnek az intézményben, milyen eredményeket érnek el a dolgozók, kutatók, hallgatók, és milyen vállalati kapcsolatokkal, nemzetközi projektekkel bír a campus.

Az elmúlt egy évben összesen 90 egyperces videó készült magyarul, az egyetemen dolgozó és tanuló külföldiek számára pedig angol nyelven is. Minden videó minden héten három-három témával foglalkozik. Az egyperces digitális hírlevelek a Miskolci Egyetem YouTube-csatornáján és a közösségi média felületeken is elérhetőek, de a dolgozók e-mailben is kapnak tájékoztatást, és az intézményben nagyméretű kijelzőkön is láthatóak. Az elmúlt egy évben hatvanezren tekintették meg a hírvideókat.

A születésnapi tortát Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Kalmár Zsolt, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője szelte meg.