Befogadta új hallgatóit a Gépészmérnöki és Informatikai Kar

2023. szeptember 4.

Tanévnyitó ünnepségen fogadta be új hallgatóit a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara. Az elsőéves diákok fogadalomtételét követően a kiemelkedő felvételi eredményt elérők átvették a 100 ezer forinttal járó TOP 10 ösztöndíjukat, majd sor került a kari tanács által odaítélt kitüntetések átadására is.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar több mint hét évtized elméleti és gyakorlati tudását, korszerű és innovatív képzések sorát kínálja. Az oktatási feladatokkal összehangolt kutatási és fejlesztési tevékenység a naprakész, magas színvonalú, versenyképes tudás átadását jelenti a kar számára – fogalmazott az ünnepi tanévnyitón köszöntőjében Dr. Siménfalvi Zoltán dékán. Utalt ezzel arra is, hogy a Miskolci Egyetem nemzetközi rangsorokban elért legjobb eredményei ugyancsak a Gépészmérnöki és Informatikai Karhoz kötődnek.

A 2023/24-es tanév felvételi eredményeiről szólva a dékán elmondta: idén több mint 900 hallgatót vettek fel, 125 százalékkal többet, mint az előző évben. A nappali tagozatos hallgatók számának növekedésénél is látványosabban emelkedett a levelezősök száma, ami több mint négyszeresével haladta meg a tavalyi évet. Dr. Siménfalvi Zoltán az új hallgatók számának látványos növekedésével kapcsolatban megjegyezte: a tudásbeli különbségek kiegyenlítésére mentorprogramot indít a kar, egyben vázolta tehetséggondozási programjaikban rejlő lehetőségeket. „A Gépészmérnöki és Informatikai Kar széles körben kínál sikeres életpályamodellt” – tette egyértelművé, hogy a legkorszerűbb módszerek és eszközök alkalmazásával hosszútávú tanulási és gyakorlati lehetőséget biztosítanak.

Az ünnepi tanévnyitón adták át a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Tanácsának elismeréseit.  A gyakorlatorientált villamosmérnök képzés fejlesztése, a laboratóriumi gyakorlatok tananyagának fejlesztése, valamint az Elektrotechnikai és Elektronikai Intézeti Tanszék Laboratóriumának korszerűsítése terén végzett odaadó munkájáért a Kiváló Oktató kategóriában a Dékáni Dicséret kitüntetést adományozták Boros Rafael Rubennek. Az Automatizálási és Infokommunikációs Intézetben végzett aktív oktatásfejlesztési tevékenységének, valamint az egyetemi beiskolázási programokban való kiemelkedő szerepvállalásának elismeréseként a Kiváló Oktató kategóriában a Dékáni Dicséret kitüntetést Móré Ádámnak ítélték oda.

Dr. Siménfalvi Zoltán dékán személyesen köszöntött valamennyi elsőévest