Hétszáznál több új jogászjelölt kezdte meg tanulmányait

2023. szeptember 4.

A Miskolci Egyetem első társadalomtudományi fakultása, az Állam- és Jogtudományi Kar 43. tanévét nyitotta meg. Idén ősszel több mint 700 elsőéves kezdte meg a tanulmányait.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az ország negyedik jogi karaként indult 1981-ben. Az évtizedek során sok ezer itt végzett, szakmájában sikeres jogi végzettségű szakember útra bocsátásával bizonyította megkerülhetetlen helyét és szerepét a hazai jogászképzésben – fogalmazott a kar ünnepélyes tanévnyitóján Prof. Dr. Csák Csilla dékán. Emlékeztetett: az oktatás színvonalának eléréshez hazai és nemzetközi szinten is elismert professzorok járultak hozzá. Tudásukkal számos hallgatójuk karrierjénél bábáskodtak, akik napjainkban magas posztot töltenek be az igazságszolgáltatás, a közigazgatás, az egyetemi oktatás, a köz-, és magánszféra különböző területein.

„A miskolci jogi kar a lehetőségek tárházát kínálja” – hívta fel a figyelmet a dékán az elérhető ösztöndíjakra, a külföldi tanulmányutakra, a Tudományos Diákkörök kínálta lehetőségekre, versenyekre és gyakornoki programokra utalva. A jogászjelölteket végül azzal indította útra tanulmányaikban, hogy az egyetemen megszerezhető tudás hatalmát mindig igyekezzenek nemes célokra használni.

Prof. Dr. Csák Csilla dékán: „A miskolci jogi kar a lehetőségek tárházát kínálja”