Egyetemi belépő: Intro Nap

2023. szeptember 6.

Első alkalommal rendezett az elsőéveseknek a miskolci egyetemista életet átfogóan bemutató tájékoztató programot a Miskolci Egyetem. Az Intro Napon a hallgatói jogok és tanulmányi kötelezettségek mellett hangsúlyosan esett szó a mindennapi diákéletet támogató szolgáltatásokról, közösségi, kulturális, szabadidős és sport lehetőségekről.

Hagyományteremtő módon kezdődött az idei tanév: az elsőévesek beavatásával az egyetemista életbe azoknak az ismereteknek az átadásával, amik megkönnyítik számukra egy új, önálló életforma kialakítását a campuson. Megtalálják azokat a szolgáltatásokat, amik komfortosabbá teszik számukra a diákélet mindennapjait, legyen szó tanulmányi ügyintézésről, ösztöndíjakról, támogatásokról és hallgatói pályázatokról, az esélyegyenlőségről, a közösségi szolgálatról vagy éppen a pénzkereseti lehetőségekről.

Az Intro Nap arról is szólt, hogy megerősítse az elsősök számára: helyes döntés volt a Miskolci Egyetemet választani, amelynek területén elérhetőek mindazok a szolgáltatások, amik az önálló diákélet megteremtéséhez szükségesek. Utalt erre köszöntőjében Prof. Dr. Horváth Zita rektor is, aki a 18. századi hagyományaira büszke egyetem 21. századi, modern kori fejlesztési céljaira utalt, amelyek az itt töltött diákéveket is komfortosabbá teszik. Márpedig ez év szeptemberétől mintegy 13 ezer hallgatóról kell gondoskodni a campuson.

A Miskolci Egyetem selmecbányai öröksége a Hallgatói Önkormányzat tájékoztatóján is napirenden volt az ösztöndíjak és a kollégiumi ellátás lehetőségei mellett. Bemutatta sportolási lehetőségeit az egyetemi Sportközpont, amelyben már a 2024-es Egyetemi Játékokra készülnek. Az újonnan érkezők megismerhették a Tanítsunk Magyarországért! mentorprogramot, a Konfuciusz Intézetet és a hallgatók külföldi programjaival foglalkozó Nemzetközi Igazgatóságot, az egyetemi könyvtárat és a pénzkereseti lehetőséget kínáló Iskolaszövetkezetet.