A fémekről, a talajról és az egyetemről

2023. október 3.

A Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón és élményprogramon előadásokkal és standdal is bemutatkozott a Miskolci Egyetem.

A fenntarthatóság kérdésköre kiemelten fontos a Miskolci Egyetemen, ezért az intézmény minden lehetőséget megragad, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos képzési palettáját és kutatás-fejlesztési kapacitását bemutassa a nagyközönségnek. Ennek szellemében az egyetem karai részt vettek az ötnapos, nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó Planet Budapest fenntarthatósági expón és élményprogramon. A Közép-Európában egyedülálló fenntarthatósági rendezvény a társadalom széles rétegeit és a gazdasági szereplőket szólította meg, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira.

A Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar oktatói és kutatói, továbbá a Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ munkatársai fogadták a látogatókat és az érdeklődő fiatalokat az egyetem standjánál.

Az ipar és a fenntarthatóság kapcsolata témában, „A fémek az új olaj. Hogyhogy?” címmel Dr. Gombkötő Imre, a Miskolci Egyetem tudományos főmunkatársa tartott előadást. A „Természetközeli mezőgazdaság a gyakorlatban” kérdéskörét körbejárva pedig Prof. Dr. Dobos Endre, a Magyar Talajtani Társaság elnöke és a Miskolci Egyetem egyetemi tanára kerekasztalbeszélgetésben vett részt.