A zene világnapján a zeneművészeti kar dékánja is színpadra állt

2023. október 3.

A zene világnapja (1975-től október 1.) világméretű kezdeményezéshez ez évben is csatlakozott a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Kara (BBZK). Hangszeres és vokális együtteseik a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeivel adtak közös gálahangversenyt a Zenepalota Bartók termében.

 

„A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara az elmúlt években aktív szerepet vállalt Miskolc művészeti életében, aminek számos jelét láthatta a közönség” – jelezte az esten köszöntőjében  Prof. Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora. Emlékeztetett a Cziffra György zongoraművész születésének századik évfordulójára rendezett programokról, a nemzetközi versenyekről, vagy a kar új zongorájának felavatása alkalmából rendezett koncertről. Az egyetem két éve rendezi tavaszi fesztiváli sorozatát, amit szeretnének 2024-ben is folytatni, ahogy a Miskolci Egyetem főépületének aulájában tartott húsvéti és karácsonyi koncerteket is.

„Igyekszünk ünnepi alkalmakkal gazdagítani egyetemünk és a város kulturális életét” – fogalmazott a rektor, akinek meglátása szerint a zene világnapjának nemcsak az a célja, hogy a legelőkelőbb helyeken emlékezzenek meg a zene szépségéről és fontosságáról, hanem az, hogy mindenhol szólaljanak meg értékes zeneművek. „Legyen ez a nap az, amikor a zene fontosságára és életünkben betöltött szerepére gondolunk!” – mondta Prof. Dr. Horváth Zita. (via. boon.hu)

 

Az egyetem gitárzenekarának előadásában a BBZK dékánja, Dr. Papp Sándor gitárművész is színpadra állt