Study in Hungary – a Miskolci Egyetem Rotterdamban

2023. október 13.

Az év legnagyobb európai, Rotterdamban rendezett nemzetközi felsőoktatási konferenciáján és kiállításán jelen volt a Miskolci Egyetem is.

Az európai felsőoktatás nemzetköziesítésének elismert központja, az EAIE (European Association for International Education) idén Rotterdamban szervezett konferenciát és kiállítást több mint 6 700 résztvevővel szeptember 26-29. között.  A Tempus Közalapítvány támogatásával a Miskolci Egyetem a Study in Hungary standon kiállótóként vehetett részt 10 magyar felsőoktatási intézménnyel együtt. Az universitast a Tudományos és Nemzetközi Igazgatóság képviselte az eseményen, amelyre több mint 100 országból érkeztek résztvevők.

A konferencia keretében a nemzetközi felsőoktatás legfontosabb aktuális témáit bemutató előadásokra, workshopokra és poszter szekciókra került sor.

A konferenciával párhuzamosan megrendezett felsőoktatási kiállításon több mint 200 kiállító vett részt: felsőoktatási intézmények, kormányzati szervezetek és a magán szektor képviselői, akik közül számos érdeklődő kereste fel a Study in Hungary standot.

A kiállítás lehetőséget biztosított arra, hogy növelje a Miskolci Egyetem nemzetközi láthatóságát, az együttműködési és mobilitási lehetőségek számát. A találkozón sor került a meglévő és az új partnerekkel történő tárgyalásokra, a számos nemzetközi partneregyetemmel megkötött szerződés megújítására, valamint új partneri szerződések előkészítésére. Továbbá lehetőség volt nemzetközi beiskolázási eseményeket szervező cégekkel és hallgatótoborzó portálokkal való egyeztetésekre, valamint számos nemzetközi jó gyakorlat megismerésére.