1 perc ME: Centenárium - Együtt a tudományért - Búcsúzott Atom

2023. november 7.

A Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézete centenáriumi előadássorozatot rendezett. - Együttműködési megállapodást írt alá a Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem, amelynek célja a természettudományos ismeretek népszerűsítése. – Elbúcsúzott Atom, a vakvezető tanuló kutya a Miskolci Egyetemtől.

Centenárium. A Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Nyersanyagelőkészítés és Környezettechnológia Intézete centenáriumi előadássorozatot rendezett. Az intézet jogelődjét ugyanis 100 évvel ezelőtt  alapították. A programnak a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának székháza és a Miskolci Egyetem adott otthont.

Együtt a tudományért.  Együttműködési megállapodást írt alá a Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem, amelynek célja a természettudományos ismeretek népszerűsítése. A felnövekő generáció szemléletformálását célzó együttműködés a Magyar Természettudományi Társulatnak a tudományokat népszerűsítő tevékenységét erősíti.

Búcsúzott Atom.  Eddigi nevelője Varga László, az egyetem informatikai munkatársa elmondta, hogy az elmúlt egy évben erre készültek, és a céljuk az volt, hogy valakinek segítőtársa lehessen, később vakvezető kutyaként dolgozhasson. A négylábú utolsó napján is sok simogatást kapott. Mostantól testvéreivel együtt elkezdődik kiképzése.