A Miskolci Egyetem csapata megvédte címét önjáró gokartjával a Go-Kart, Go-Bosch! versenyen (Videó)

2015. április 24.

 

 

A tavalyihoz hasonló kimagasló teljesítményt nyújtott, és ezzel megőrizte a senior kategória abszolút győztese címét a Miskolci Egyetem ME-Kart csapata.

A 2015. április 18-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Go-Kart, Go-Bosch! versenyen zárult le az önjáró gokartok versenyének második évada, ahol idén junior és senior kategóriában nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata mérte össze tudását.

A senior csapatok a gokarthoz egy fúrógépet és két – akkumulátoros fűnyíróban használt – motort kaptak a Boschtól. Az előbbiből önindítót kellett készíteniük, a másikkal pedig egy hibrid hajtású járművet kellett építeniük a gokartból. A senior csapatoknak ráadásul radarral és kamerával kellett ellátniuk a gokartot, majd ezek segítségével megvalósítani a sávtartást, az adaptív sebességtartó automatikát és a vészfékezés funkciót.

A szakmai zsűri a műszaki megoldások alapján pontozta a járműveket. Díjazták a legjobb konstrukciót, a legokosabb gokartot, továbbá a legjobb csapatmunkát is.

A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata a díjkiosztón háromszor is színpadra állhatott, ugyanis megnyerte a Legokosabb Gokart és a Legjobb Csapatmunka díjakat, valamint az összesítés alapján ismét megszerezte az Abszolút Győztes címet is, és több értékes jutalommal – többek között másfél millió forinttal – térhettek haza hallgatóink.

A csapat tagjai:

Bak Zoltán Ferenc, Balla Bence, Bodolai Máté, Borbély Máté, Csendes Dániel, Forgács Zsófia, Fütő Szabolcs, Gulyás Dávid, Gulyás Eszter, Juhász Péter, Király István Károly, Kiss Dávid, Kiss Gábor, Kovács Gergely, L Kiss Márton, Márton Zoltán, Novák Jusztina, Salamon Balázs, Sike Zoltán, Turóczi Ádám

Oktatók:

Szabó Tamás intézetigazgató, egyetemi docens, Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszék, Trohák Attila adjunktus, Villamosmérnöki Intézet

A versenyről tartott sajtótájékoztatón készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.