Visszatekintő – 2023. SZEPTEMBER

2024. január 4.

Kitüntető elismerések a tudományért, az oktatásért, az egyetemért >>

A Miskolci Egyetem nyilvános ünnepi szenátusi ülésén ismerte el kiemelkedő szakmai és tudományos eredményeket elért oktatóinak és kutatóinak, valamint azoknak a tevékenységét, akik hazai és nemzetközi téren erősítették az universitas hírnevét.

 

Polgáraivá fogadta elsőéveseit a Miskolci Egyetem >>

Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen fogadta teljes jogú polgáraival elsőéves hallgatóit a Miskolci Egyetem szeptember 11-én. Az eseményen Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter az állam és a felsőoktatás partnerségéről, az egyetemek tudományos és intézményvezetői szabadságáról, valamint az értelmiség felelősségéről is beszélt.

 

Sportelismerések – sportáguk mellett az egyetemet is képviselték >>

Kimagasló sporteredmények születtek az elmúlt tanévben is a Miskolci Egyetemen. Ezeket ismerték el azokkal a díjakkal, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át sportolóknak, edzőiknek és a hazai sporteseményeket támogató önkénteseknek. 

 

QS Europe: a miskolci egyetem a legjobbak között >>

Tizenöt magyar felsőoktatási intézmény, köztük a Miskolci Egyetem is szerepel Európa legjobbjai között az egyik legelismertebb egyetemi rangsor 2023. szeptember 20-án közzétett regionális listáján. A „QS Europe 46 Európai ország 2024” a térség közel hétszáz egyetemének teljesítményét mérte össze.

 

Új professzorokat nevezett ki a Miskolci Egyetemre a köztársasági elnök >>

A Miskolci Egyetem hét oktatójának egyetemi tanári, egynek pedig főiskolai tanári kinevezéséről döntött Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő a kinevezési okiratokat a Sándor-palotában adta át szeptember 5-én. „Az új professzorok tudományos és oktatói tevékenysége közös nemzeti büszkeségünk” – írta az esemény kapcsán a sandorpalota.hu.  

 

A tudomány élményének éjszakája >>

A tudományos élet és a hozzá kapcsolódó kutatások világának közérthető, látványos oldalát mutatta meg a Kutatók Éjszakáján a Miskolci Egyetem. Az universitas sokszínű, a műszakitól, a jogi, gazdasági, anyag- és földtudományi, bölcsészet- és egészségtudományi tevékenységét reprezentáló programsorozat idén is ezernyi érdeklődőt vonzott az Egyetemvárosba szeptember 29-én.