Visszatekintő – 2023. JÚLIUS

2024. január 2.

A Miskolci Egyetem a régió vezető felsőoktatási intézménye - 77 százalékkal nőtt a felvett hallgatók száma >>

A Miskolci Egyetemre 3644 jelentkező nyert felvételt a 2023. évi általános felvételi eljárásban, ami 2022-hez viszonyítva 77 százalékos emelkedést jelent. Közülük 2778 fő magyar állami ösztöndíjas, 866 fő pedig önköltséges képzésen kezdhetik meg tanulmányaikat.

 

Világpiac-hódító tervek képzési, kutatási és fejlesztési támogatással >>

A környezettudatos gyártási környezetet szem előtt tartó kutatási, fejlesztési és innovációs támogatás mellett szakemberek képzésével és doktori program indításával is támogatja a Miskolci Egyetem a termékeivel a világpiacon jelen lévő, magyar tulajdonú Wellis Zrt.-t.

 

Élménytudomány a természetben >>

Robbantás a Mexikó-völgyi kőbányában, aggteleki barlangtúra, talajminőség-elemzés és karsztvíz-vizsgálat a Bükkben, geoinformatika drónos madártávlattal… Címszavakban annak az élménytábornak a programja, amelyet idén a Fónagyságban szervezett a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara.

 

„Selmec összeköt minket” – Miskolcon járt a selmecbányai delegáció >>

Tízmillió forint gyűlt össze azon a számlán, amelyet a selmecbányai tűzvész kárainak enyhítésére hozott létre két, Selmeci hagyományokkal rendelkező hazai egyetem, a soproni és a miskolci intézmény. Az adományozási szerződést Selmecbánya képviseletében Nadezda Babiakova, a város polgármestere írta alá a Miskolci Egyetemen.

 

Tizenegy ország, kétszáz sportoló – európai egyetemi kontinensviadal >>

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának 2023. július 13-19. között. A nemzetközi sporteseményre tizenegy országból kétszáz sportoló érkezik 22 európai felsőoktatási intézményből.

 

A legjobbak között a világranglistán >>

A Miskolci Egyetem a világ legjobbjai közé került a nemzetközi felsőoktatási színtéren a legtöbbet hivatkozott QS World University Ranking 2024 világranglistán. A miskolci universitas a 1201-1400. helyen, a vizsgált magyarországi egyetemek között pedig a 9. helyen áll abban a jelentésben, amit a napokban tett közzé a brit QS Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég.

 

Frissdiplomások, jó szerencsét! >>

Ünnepel a Miskolci Egyetem: az universitas nyolc karán több mint 1400 hallgató tett sikeres záróvizsgát a 2022/23-as tanév tavaszi félévében, majd vette át diplomáját június utolsó, illetve július első napjaiban. Összefoglalónkban a végzősök számára életük egyik fontos mérföldkövének számító eseményeket elevenítjük föl.