Visszatekintő – 2023. FEBRUÁR

2023. december 28.

Együttműködés a Horvát Katolikus Egyetemmel >>

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem a Horvát Katolikus Egyetemmel (Hrvatskog katoličkog sveučilišta) a két intézmény képzéseiben közös területekre. Ezek közé tartoznak a történelemtudományok, a szociológia és az egészségtudományi képzések, de a horvát fél több új képzést indít műszaki területen is.

 

Diplomaünnep ezernél több új diplomással >>

A Miskolci Egyetemen 1094 hallgató szerzett diplomát a 2022/2023 tanév őszi félévében az universitas nyolc karának alapképzésein, mesterképzési szakokon, osztatlan tanárképzésben, szakirányú szakmérnök, illetve felsőfokú szakirányú továbbképzési szakokon.

 

Egyedülálló fluidumkitermelés képzés kiváló együttműködés a MOL-lal >>

A Miskolci Egyetem mint az ország első számú vezető egyeteme vesz részt a fluidumkitermelő képzésben, együttműködésben a Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a MOL-csoporttal. A MOL-csoport új szaktantermet avatott február 23-án Békéscsabán, az eseményre a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar vezetése is meghívást kapott.

 

Végzős egyetemistákat jutalmaztak Bosch-díjjal >>

A Bosch-díjat minden szemeszter végén olyan hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaik során nemcsak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hanem kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek.

 

A talajtan központja lett a Miskolci Egyetem >>

A Miskolci Egyetem adott otthont Magyar Talajtani Társaság rendezvényének, amely alkalommal szakmai szervezetekkel, cégekkel írtak alá támogatói szerződést február 24-én. A társaság élére a Miskolci Egyetem oktatóját, Prof. Dr. Dobos Endrét nevezték ki, így mostantól a Miskolci Egyetem lesz a kutatások, az oktatás és a szakmai munka fókuszában.

 

Roósz András: az életműdíj csak egy állomás >>

Az űrben végzett kristályosítási kísérletekről, egyszerűbben megközelítve, a Miskolci Egyetemen készült magyar űrkemence megalkotásáról vált széles körben, mondhatni világszerte ismertté Dr. Roósz András. A kohómérnökként Miskolcon végzett, egykori Alma Materében azóta is oktató professor emeritus munkásságát nemrégiben Gábor Dénes-életműdíjjal ismerték el. Évtizedeken átívelő tudományos pályafutásáról csupán dióhéjban ad képet beszélgetésünk.