Visszatekintő – 2023. MÁRCIUS

2023. december 29.

Modern polimertechnológia – fröccsöntés mikropontossággal >>

A polimertechnológia oktatása mellett a kutatás-fejlesztést is szolgálja az a Miskolci Egyetem polimertechnológiai laboratóriumába telepített, japán gyártmányú precíziós fröccsöntőgép, amellyel akár orvosi segédeszközök, például gerincimplantátumok elemei is elkészíthetőek.

 

Csúcsot döntött a látogatók száma az idei Miskolci Ásványfesztiválon >>

A Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválok történetében az egyik legsikeresebbek között jegyzik majd a 2023-ast. Minden korábbinál több, közel kilencezer fizető látogatót regisztráltak a múlt vasárnap zárult rendezvény napjaiban a Miskolci Egyetemen.

 

Világasztal körül az ízek kavalkádjában – International dinner 2023 >>

Nemzetközi vacsorán a külföldi hallgatók mutatják be gasztronómiai különlegességeiket a Miskolci Egyetem magyar hallgatóinak és egymásnak. Verseny is van az országok között: kinek a főztje ízlik a legjobban. De mire jók még ezek az alkalmak?

 

Petőfi 200 szóban >>

Villámcsődület a Miskolci Egyetem előcsarnokában: Petőfi 200 flashmob, 200 szó Petőfi versekből. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra ünnepnapjára a forradalom költőjének soraival emlékeztek a hallgatók.

 

Kitüntetésekkel ismerték el a Miskolci Egyetem oktatóinak munkásságát >>

Széchenyi-díjjal, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt és Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésekkel ismerték el a Miskolci Egyetem több oktatójának munkásságát a március 15-e állami ünnepen.

 

Robotsebészet – a jövő technológiája már elérhető közelségben >>

A Da Vinci robotsebészeti rendszer a minimálisan invazív sebészeti technikák legmagasabb szintjét képviseli. A csúcstechnológiás robotot a Miskolci Egyetemen mutatták be egészségügyi szakemberek.

 

„Ha Selmec hív, mi ott leszünk!” >>

Adománygyűjtést indított a selmecbányai tűzvész kárainak helyreállításáért a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem.