Visszatekintő – 2023. ÁPRILIS

2023. december 30.

Elismerések a hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak >>

Nyilvános ünnepi szenátusülésen adták át a Miskolci Egyetem karain a Tanulmányi emlékérmeket és Emléklapokat, a Kiváló Oktató, Kiváló Kutató, valamint Kiváló Dolgozó kategóriában a Dékáni Dicséret kitüntetéseket. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar új címzetes egyetemi docenst avatott, míg a Műszaki Föld- és Környezettudományi Karon a Lóczy-ösztöndíjakat, az Egészségtudományi Karon pedig a Stefánia-díjat ítélték oda.

 

Tavaszi fesztiválnyitány >>

A Miskolci Egyetem díszaulájában tartott teltházas hangversennyel április 4-én útjára indult a II. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A május 24-ig tartó programsorozat számos ingyenes koncerttel várja a zenei érdekességekre kíváncsi közönséget.

 

Lírikus tehetségek, kortárs hangon >>

Gálaműsor keretében adták át az egyetemista diákokat megszólító Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázat díjait a miskolci Zenepalotában. Az alkotói pályázatra idén 4 ország 22 egyeteméről 113, köztük 16 miskolci hallgató jelentkezett. Most érkezett a legtöbb pályamű a program 19 éves történetében.

 

Az EUSA társult tagja lett a Miskolci Egyetem >>

Az Európai Egyetemi Sportszövetség, a European University Sports Association (EUSA) tagjai közé választotta a Miskolci Egyetemet.

 

TeSzedd! – Mi kétszáz zsákkal szedtünk >>

Idén sem hagyta ki a Miskolci Egyetem, hogy csatlakozzon Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmához.