Visszatekintő – 2023. MÁJUS

2023. december 31.

Tudományos háttér: Miskolcon készül az Új Pedagógiai Szemle >>

Miskolc lett a székhelye az Új Pedagógiai Szemle szerkesztőségének. A rangos szaklapban év végén a Miskolci Egyetem oktatói, kutatói is beszámolhattak kutatási eredményeikről, szakmai programjaikról.

 

Országos szintre emeli kapcsolatát a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal >>

Gyakornoki program, közös projektek, tudományos tapasztalatcsere – csak néhány elem a Miskolci Egyetem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között május 4-én megkötött új megállapodásból. A dokumentumot, amely a két intézmény korábbi, regionális együttműködését erősíti meg és emeli országos szintre, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke látta el kézjegyével.

 

Karrierfeszt – a jövőépítés napja a Miskolci Egyetemen >>

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiválját rendezte meg a Miskolci Egyetem május 10-én. A KarrierFesztre 50 munkaadó érkezett több iparágból, hogy bemutassa álláskínálatát és a hallgatók előtt álló karrierlehetőségeket.

 

Az egyetemért – a városért díjjal ismerték el Prof. Dr. Szűcs Péter tevékenységét >>

Közéleti tevékenységének elismeréseként Az Egyetemért – A Városért díjat vett át Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese a Miskolc város napján tartott ünnepi közgyűlésen, május 11-én.

 

Herman Ottó tudományos díjjal ismerték el Prof. Dr. Kundrák János munkásságát >>

Oktatói és tudományos tevékenysége elismeréseként Herman Ottó Tudományos díjjal ismerték el Prof. Dr. Kundrák János, a Miskolci Egyetem Gyártástudományi Intézete professzor emeritusa munkásságát a Miskolc város napján tartott ünnepi közgyűlésen, május 11-én.

 

Mintaadók a régió környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságában >>

A fenntarthatóságért tett erőfeszítéseikkel mintaadó szervezetek elismerésére díjat alapított a Miskolc Campus Forum Green and Smart konferencia alkalmával az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriuma és a Miskolci Egyetem. Az elismeréseket az észak-magyarországi régió fenntartható környezeti, gazdasági és társadalmi fejlesztésében mintaadó üzleti, egészségügyi és közösségi szervezeteknek adták át a május 18-án tartott konferencián.

 

Díszdoktorrá avatták Nagyváradon a miskolci jogi kar dékánját >>

Doctor Honoris Causa, díszdoktori címet adományozott a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara dékánjának, Prof. Dr. Csák Csillának a jogtudományok fejlődéséhez való hozzájárulásáért, valamint az egyetemek közötti tudományos kapcsolatok elmélyítése elismeréseként a Nagyváradi Egyetem.

 

Jubiláló ösztöndíjprogram, növekvő számú külföldi hallgatókkal >>

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban tanuló hallgatók száma fokozatosan növekszik a Miskolci Egyetemen. Idén tízéves a program.

 

Bajnok a MEAFC-Miskolc, irány a piros-csoport! >>

Harmadik győzelmét is begyűjtötte május 28-án, vasárnap este a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata, ezzel megnyerte az NB I/B, Zöld-csoportos bajnokságot és feljutott a második vonalat jelentő NB I/B Piros-csoportjába. A miskolciak a Budafok ellenében, 2-0-ás hátrányból harcolták ki a bajnoki aranyérmet, ami tovább növeli sikerük értékét.

 

Vivat Bölcsész! – harminc éve Miskolcon >>

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar alapításának 25., a miskolci bölcsészképzés elindításának 30. évfordulóját ünnepli a Miskolci Egyetem az idei tanévben. A kettős jubileum alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak, amelyen felelevenítették a kar életének legfontosabb állomásait, majd Prof. Dr. Kabdebó Lóránt mellszobrának felavatásával emléket állítottak a kar nemrégiben elhunyt alapító dékánjának.