Visszatekintő – 2023. JÚNIUS

2024. január 1.

Szalamanderrel köszöntek el a végzősök a campustól és a várostól >>

Szalamanderrel búcsúztak a Miskolci Egyetemtől és a várostól a végzős egyetemisták. A selmeci diákhagyományokat idéző látványos búcsúmenetet, amelyet június 28-án, a diplomatátadó ünnepségek előestéjén tartottak, az egyetem rektora és Miskolc polgármestere indította útjára.

 

Kormánytámogatással készülhet a Miskolci Egyetem az Európai Egyetemi Játékokra >>

20,6 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Miskolci Egyetem a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megvalósításához szükséges infrastrukturális fejlesztésekre – írta meg Dr. Varga Judit igazságügyi minisztert idézve a Borsod Online hírportál. A fejlesztéseknek köszönhetően 21. századi formát ölt majd az egyetem: megújul két kollégium, valamint a menza épülete.

 

Vas, arany, gyémánt, rubin… A tisztelet és az elismerés diplomája >>

Ötven, hatvan, hatvanöt és hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett mérnököket köszöntött a Miskolci Egyetem. Az annakidején még bánya- és kohómérnök karon végzett egykori hallgatók szakmai életpályáját jubileumi oklevéllel ismerte el az Alma Mater.

 

Geográfust választott új elnökének a Miskolci Akadémiai Bizottság >>

Kocsis Károly geográfust, a Miskolci Egyetem Széchenyi-díjas intézetigazgató egyetemi tanárát, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját választották meg a Miskolci Akadémiai Bizottság (MAB) elnökének, megbízatása a 2023-2026 közötti akadémiai ciklusra szól.

 

Igényekhez igazított képzésfejlesztés >>

A tanterv- és képzési tartalomfejlesztés új útján indult el a Miskolci Egyetem: Regionális Munkaerőpiaci Fórumokon igyekszik felmérni, hogy a szakmai ismereteken felül milyen elvárásokat támasztanak a térség munkaerőpiaci szereplői a pályakezdő diplomások felé. A cél egy innovatív tantervfejlesztési protokoll kidolgozása, amely az egyetem valamennyi képzési területére kiterjed.

 

Mérföldkövet tett le a Miskolci Egyetem az ipari digitalizáció oktatásának útján >>

Az üzemi, ipari beruházások integrált tervezésének oktatását elsőként a Miskolci Egyetem vette fel képzési palettájára. A kiemelt jelentőségű vegyipari, energetikai, olaj- és gázipari és gyógyszeripari üzemek beruházási projektek költségeinek optimalizálását és megbízhatóbb működtetését lehetővé tévő szoftverek és módszertani tudás egy új generációs felsőoktatási képzés kezdetét jelenti.

 

„Ha Selmec hív, mi ott leszünk!” – megérkezett Selmecbányára az egyetemek adománya >>

A selmecbányai tűzvészben károsodott egykori Selmeci Akadémia épületeinek helyreállítására két hónapon át gyűjtött adományokat a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem. Az európai bányászati és kohászati kultúrában pótolhatatlan jelentőségű szellemi értékeinek helyreállítását célzó kezdeményezésre összeadott mintegy 22 ezer eurónyi összeget június 1-jén Selmecbányán adták át az egyetemek vezetői a város polgármesterének.