Tovább mélyült a kapcsolat a TAKATA és a Miskolci Egyetem között

2015. április 28.

 

 

2015. április 28-án új együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a TAKATA. A megállapodást a cég részéről Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Mizsei Emese, a cég HR igazgatója, az egyetem részéről pedig Dr. Torma András rektor és Dr. Deák Csaba kancellára írta alá, és kézjegyével látta el a szerződéseket Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is.

Az új megállapodás célja, hogy még szorosabbra fűzze a cég és az egyetem kölcsönös előnyökön alapuló kooperációját, mégpedig úgy, hogy a Gépészmérnöki és Informatikai Kar mellett a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Műszaki Földtudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar is erőteljesebben kapcsolódjon be a közös tevékenységekbe.

A Miskolci Egyetem – igény szerint – tudományos potenciáljával támogathatja a japán céget, amellyel a jövőben közös projekteket, pályázatokat is megvalósíthat. Úgyszintén cél, hogy az együttműködés a duális képzések indítására is kiterjedjen, az új képzési forma bevezetése ugyanis a gazdasági partner számára éppúgy előnyöket rejt, ahogy az egyetem és a hallgatóság számára is.

Már az első évre szóló munkaprogram igen sokoldalú együttműködést irányoz elő. A TAKATA kollégái angol nyelvű előadássorozatban osztják meg tapasztalataikat az egyetem hallgatóival, sőt a cég – mint szakmai gyakorlóhely – szakmai gyakorlatra fogadja a fent említett négy kar hallgatóit, összesen 25 főt. A TAKATA diplomamunka-témákra is javaslatokat tesz, majd támogatja azok kidolgozását is, például a megfelelő céges konzulens biztosításával. A munkaprogram közös rendezvényekről is szól: a Miskolci Egyetem vállalja a japán céget népszerűsítő ismeretterjesztő előadások befogadását, a TAKATA pedig részt vesz az egyetem beiskolázási kampányában, valamint egy ún. Karrierfalon tájékoztatja a hallgatóságot álláslehetőségei felől. (Az egyetem főépületének előcsarnokában még április elején átadott, modern high-tech kiállító- és beszélgetősarokkal a cég már eddig is jelen volt a hallgatók mindennapi életében.) A Miskolci Egyetem számára stratégiai jelentőségű kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) projektek során az egyetem szellemi és infrastrukturális kapacitásaival is támogathatja a TAKATA gyártás-, gyártmány- és szervezetfejlesztését.

A TAKATÁ-val való együttműködés a céges partnerkapcsolatok mintapéldája lehet, hiszen mind az egyetemi képzés tartalmára, mind az egyetem K+F+I tevékenységeire kiterjedhet. A kooperációval a cég, az egyetem és a hallgatóság egyaránt nyerhet.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.