OGÉT 2015

2015. április 28.

Népes delegáció képviselte egyetemünket a XXIII. Nemzetközi Gépészeti Találkozón, amelyet 2015. április 23-26. között rendeztek meg Csíksomlyón.

A konferencia szervezője az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, társzervezői a Kolozsvári Műszaki Egyetem, az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottsága, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Pannon Egyetem, a Kecskeméti Főiskola és az Óbudai Egyetem érintett karai, továbbá a Sapientia EMTE és az AGIR Romániai Általános Mérnök Egyesület voltak. A konferencián Dr. Csibi Vencel-József akadémikus elnökölt.

A rendezvényt a Magyar Tudományos Akadémia és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

A plenáris ülés nyitóelőadását Dr. Latorcai János, a Magyar Országgyűlés alelnöke tartotta „A műszaki értelmiség társadalmi felelőssége” címmel.

A konferencián 3 ország 117 résztvevője tartott 5 szekcióban 99 előadást. A konferencián a többi magyarországi egyetemek, főiskolák mellett a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karáról is nagy létszámban vettek részt oktatók, PhD-s, MSc-s, és BSc-s hallgatók. A konferenciához kapcsolódóan megjelent egy 420 oldalas kiadvány is, amely a konferencián – számos más ipari téma mellett – jelentős számban elhangzott, alapvetően a járműgyártáshoz kapcsolódó előadásokból készült lektorált cikkeket tartalmazza.

A rendezvényen készült fényképek: