Még mindig töretlen a sajtó érdeklődése a kínai szuperszámítógépes világversenyen ”First Prize” díjat nyert informatikus hallgatóink iránt

2015. július 22.

Bár már két hónap is eltelt a verseny óta, a világ legrangosabb szuperszámítógép-versenyére egyetlen európai csapatként kijutó, majd ott ”First Prize” díjat nyert informatikusaink újra és újra bekerülnek a médiába.

A miskolci hallgatók az Asia Student Supercomputer Challenge versenyen elért sikeréről legutóbb az m1, majd ismétlésben a Duna World televízió 2015. július 3-ai Minden tudás című műsora számolt be, a műsor itt tekinthető meg.

A világversenyt az Ázsiai Szuperszámítógép Társaság (ASC) és az INSPUR csoport rendezte. Ebben az évben öt kontinens 150 egyeteméről neveztek informatikus-hallgatók csapatai, ez a szám önmagában is jól jelzi a verseny nemzetközi elismertségét. Az első forduló megmérettetésein túljutva egyedüli európai csapatként a 150 indulóból a legjobb 16 került be a döntőbe. A döntőben a Miskolci Egyetem csapata „First Prize” kategória díjat kapott, amelynek rangját mutatja, hogy azonos díjazásban részesült az amerikai MIT informatikus csapata is.

A miskolci csapat eredményéről készült sajtóanyag ITT olvasható.

A verseny során a miskolci csapatról készült fotók: