Átadták a rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleket

2015. augusztus 28.

2015. augusztus 28-án ünnepi szenátusülésen adták át a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi és Műszaki Anyagtudományi Karának jogelődjein végzett bánya- és kohómérnököknek a rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleket.

Az egykori József Nádor Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya-, Kohó- és Erdőmérnöki Karán Sopronban, 1950-ben oklevelet szerzett három fő gyémántokleveles bányamérnök vasoklevelet, az 1955-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Bánya- és Kohómérnöki Karán Sopronban végzett két fő aranyokleveles bányamérnök gyémántoklevelet, valamint a Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki Karán 1965-ben Miskolcon végzett 43 mérnök aranyoklevelet vett át az ünnepség keretében.

Az ünnepségen a József Nádor Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Bánya-, Kohó- és Erdőmérnöki Karán Sopronban 1945-ben oklevelet szerzett egy mérnök rubin oklevelet, az 1950-ben oklevelet szerzett három mérnök vasoklevelet, az 1955-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Bánya- és Kohómérnöki Karán kohómérnöki oklevelet szerzett egy mérnök gyémántoklevelet, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohómérnöki Karán 1965-ben oklevelet szerzett huszonöt mérnök pedig aranyoklevelet vehett át. Bánky Gyula vasokleveles kohómérnök 2015. július 30-án elhunyt, ezért ő posztumusz részesül rubinoklevélben.