Legjobbak között a Miskolci Egyetem

2015. október 30.

Újabb remek eredményt ért el a Miskolci Egyetem, intézményünk ugyanis 2015-ben helyet kapott Quacquarelli Symonds által publikált, magasan jegyzett felsőoktatási rangsoron.

A Quacquarelli Symonds évről évre rangsorolja a világ felsőoktatási intézményeit, az Emerging Europe and Central Asia (Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia) c. idei listáján a Miskolci Egyetem a 78. helyet foglalhatja el. A kategóriában a cég 20 ország több mint 500 egyetemét vizsgálta, ám a végső rangsoron csupán a legjobb 150 intézmény kapott helyet – így hat további magyar egyetem társaságában a Miskolci Egyetem is. (A rangsor élén a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem áll a szintén orosz Novoszibirszki Állami Egyetem előtt, a „bronzérmes” idén a prágai Károly Egyetem lett.)

A cég évről évre összetett módon, több szempont alapján vizsgálja a felsőoktatás intézményeit, a tudományos publikációk idézettsége, a tudományos fokozattal bíró oktatók és a külföldi hallgatók száma, vagy éppen a munkaerő-piac visszajelzései mellett az internetes láthatóság is rangsorolása alapjául szolgál.