Páratlan siker a VIII. Papp László Számviteli Esettanulmányi Versenyen

2015. november 17.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata nyerte meg a 2015. október 26-28. között Pécsett megrendezett VIII. Papp László Számviteli Esettanulmányi Versenyt.

Az esettanulmányok az egész világban elterjedt oktatás-módszertani eszközök, amelyek segítségével a hallgatók egy valós vállalat konkrét problémájával kerülnek szembe. Az ilyen versenyeken a tudományos kutatóműhelyekben tanuló hallgatók tanácsadókká válnak, hiszen nagyon rövid időn belül kell megoldásokat találni a gazdálkodók stratégiáját és operatív intézkedéseit illető kérdésekben.

Így volt ez 2015. október 26-28. között is, amikor a Pécsi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Janus Pannonius Szakkollégium szervezésében immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Papp László Számviteli Emlékverseny, ahol a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata az első helyen végzett.

A megmérettetésre érkező 4 fős csapatoknak 24 óra állt rendelkezésére, hogy a TETT Mérnökiroda Kft. által biztosított esettanulmányban megfogalmazott kérdésekre egy vezetői összefoglaló és egy 20 perces prezentáció keretében adjanak válaszokat.

A prezentáció napján a 12 csapatot 4 csoportba osztották, ahol 3-3 gyakorlott gazdasági szakértőkből álló előzsűri előtt kellett megvédeniük megoldásukat. A csoportok legjobbjai lehetőséget kaptak, hogy megoldásukat a döntőben több mint tíz szakember előtt prezentálják.

A nyertes csapat tagjai:

-          Balajti Péter (Gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak)
-          Gergely Zita (Számvitel mesterszak)
-          Oprável Konrád (Gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak)
-          Fodor Kitti (Számvitel mesterszak)

A győztes csapat:

A győztes csapat prezentál:

Ez a verseny azonban egy másik eredmény miatt is emlékezetes marad, egyetemünknek ugyanis lehetősége volt egy másik csapatot is indítania. Örömünkre szolgál, hogy ez a hallgatói csoport is bejutott a döntőbe, és ott az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A harmadik helyezett csapat tagjai:

-          Bordás Gabriella (Emberi erőforrások alapképzési szak)
-          Morvai Dóra (Pénzügy és számvitel alapképzési szak)
-          Murányi Klaudia (Pénzügy és számvitel alapképzési szak)
-          Nagy Dóra (Pénzügy és számvitel alapképzési szak)

A harmadik helyezett csapat:

A teljes miskolci csapat:

A csapatok felkészítését Süveges Gábor tanársegéd végezte.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara stratégiai feladatának tartja a tehetséges hallgatók felkarolását, ismereteik bővítését, képességeik fejlesztését. Gratulálunk a hallgatóknak, további sikereket kívánva nekik!

A verseny a „Társadalmi innováció generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ” című, TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 azonosító számú projekt finanszírozásával valósult meg.