Hatalmas érdeklődés a Miskolci Egyetem képzései iránt

2016. február 18.

Ismét Nyílt Napokkal hirdette képzéseit a Miskolci Egyetem. 2015. december 3-án és 4-én látta vendégül a végzős középiskolásokat az Alma Materünk. Az előző évhez hasonlóan idén is a partnervállalataink egy részével közösen fogadtuk a diákokat, hiszen egyértelművé szeretnénk tenni a fiatalok számára, hogy a miskolci diplomának értéke, rangja van a munkaerőpiacon. A rendezvényen 31 vállalat vett részt, melyek közül a legtöbben a duális képzést indító 4 miskolci kar egyikének szerződött duális képző partnervállalatai.
A Nyílt Napok mottója ez évben is a következő volt: „Karriert is adunk, nem csak diplomát!”. A programot Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes nyitotta meg, melyet dékáni információs előadások, laborlátogatások, látványos kísérletek, nyitott tanóra látogatások követtek. A csütörtöki napot sztárvendégünk, Dombóvári István nagy sikerű, telt házas fellépése zárta.

A Miskolci Egyetem impozáns főépületének kicsinyített mása épült fel Budapesten, az immár 16. alkalommal megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyen mintegy 30 fős delegáció képviselte Északkelet-Magyarország első számú felsőoktatási intézményét. Az intézmény valamennyi fakultása saját pulttal várta az egyes képzési területekről tájékozódni vágyó fiatalokat, akik közül többen szeptembertől már hallgatóként léphetnek be a miskolci campusra. A Miskolci Egyetem részéről felkészült oktatók és hallgatók egyaránt készséggel tájékoztatták a leendő hallgatókat, az érdeklődők kiugróan magas száma pedig újfent igazolhatta az egyetem képzései iránt jelentkező igényt.
Az ország hagyományosan legnagyobb pályaválasztási rendezvényén idén több mint 130 intézmény vett részt. A hazai felsőoktatás lényegében valamennyi szereplője képviseltette magát, sőt számos külföldi intézmény is megjelent 2016. január 21-től 23-ig a budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Idén minden eddiginél több, összesen 33 ezer látogatót vonzott a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléje.