Thaiföldi egyetem delegációja látogatott a Miskolci Egyetemre

2016. március 18.

2016. március 17-én és 18-án a Miskolci Egyetemen tett látogatást a thaiföldi Rajamangala University of Technology Isan (RMUTI) 12 fős küldöttsége. Az RMUTI Thaiföld egyik legnagyobb városában, Nakhon Ratcsaszimában (korábbi nevén Koratban) található, Bangkoktól északkeletre, Isan megye székhelyében.

A Miskolci Egyetem először 2015 nyarán vette fel a kapcsolatot az RMUTI-val. Réthi Gábor, a Vezetéstudományi Intézet tanársegéde 2015. augusztus 26. és szeptember 9. között vett részt egy az RMUTI által szervezett konferencián, ahol szekcióvezetésre is megkérték. Emellett a thaiföldi intézmény karainak vezetőivel is megbeszélések folytak a lehetséges, elsősorban oktatási és kutatási területet érintő jövőbeni kooperációról.

A korábbi kapcsolatfelvételnek folytatásaként a napokban a Miskolci Egyetemre látogatott az RMUTI vezetése. A barátságos légkörben zajlott találkozó során a felek bemutatták intézményeiket, illetve az itteni egyetemi infrastruktúrával is megismerkedhetett a thaiföldi delegáció. A miskolci karok dékánjai és nemzetköziesedésért felelős vezetői a tárgyalások során a jövőbeni együttműködési lehetőségekről egyeztettek a thaiföldi féllel. E jövőbeni gyümölcsöző együttműködés alapjait tette le a Miskolci Egyetem vezetése a keleti nyitás jegyében, aminek első jeleiként tekinthetünk a Miskolci Egyetem által az RMUTI-ra vonatkozóan benyújtott Nemzetközi Kreditmobilitási Pályázatra, valamint a mostani látogatás során a két intézmény között megkötött egyezményre is.

Az eseményről készült sajtóanyag ITT olvasható.

A látogatás során készült fényképek:

A fényképeket Lengyel Attila készítette.