Idén is sokan vettek részt az egyetemi Állásbörzén

2016. április 6.

Újra tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Miskolci Egyetem nagyszabású, állás- és szakmai gyakorlati helyeket kínáló tavaszi kiállítása, az Állásbörze.

 

A videót Tóth Viktor készítette.

Idén huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét.

A 2016. április 6-án tartott rendezvény megnyitóján Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, valamint Tatai Laura, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese köszöntötte a résztvevőket. Az eseményt Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja nyitotta meg, és egyúttal díjat adott át az egyetemen végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég képviselőjének. A díjat ebben az évben a TAKATA Safety Systems Hungary Kft.-nek ítélte meg egyetemünk, a díjátadón a céget Kersten Hugo Bachmann ügyvezető igazgató képviselte.

A korábbi években már megszokott módon az állásbörzét idén is nagy érdeklődés kísérte, a látogatók száma meghaladta az 1500 főt, így az idei, hivatalos nevén XXII. Miskolci Egyetemi Állásbörze tovább öregbítette a miskolci állásbörzék hírnevét. Az eseményre nem csak a végzés előtt álló és már állást kereső hallgatókat, valamint a már korábban végzetteket vártuk, de az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínált számukra „karrierinformációk” gyűjtésére és tapasztalatszer­zésre egyaránt.

Idén a börzén 64 standon 68 kiállító volt jelen, ebből 65 állásajánlatokat kínáló vagy közvetítő cég, illetve 3 további partner. Ezzel a Miskolci Egyetemi Állásbörze a legnagyobb vidéki állásbörzének számít.

Az Állásbörzéről készült sajtóanyag megtekinthető ITT.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.