Szép siker a felvételi jelentkezések terén

2016. április 7.

A napokban hozták nyilvánosságra a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési statisztikáit. 2016. április 7-én Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes sajtótájékoztató keretében mutatta be a Miskolci Egyetem által meghirdetett szakokra beadott jelentkezések összesített adatait.

A számok ismeretében megállapítható, hogy miközben a hazai felsőoktatásba jelentkezők száma – a csökkenő demográfiai adatok ellenére – országos szinten 5 százalékkal emelkedett, addig a Miskolci Egyetemen még ennél is magasabb, 8 százalékos a növekedés mind az összes (6093 fő), mind pedig az első helyes (2958 fő) jelentkezők számában.

Az elsőhelyes jelentkezők száma alapján 890 fővel 2016-ban is a Gépészmérnöki és Informatikai Kar a Miskolci Egyetem legnépszerűbb fakultása, második a Gazdaságtudományi Kar 619 fővel, harmadik az Állam és Jogtudományi Kar 375 fővel.

Az egyetem által meghirdetett szakok közül az Állam- és Jogtudományi Karon a jogász, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben az előadóművészet klasszikus ének, a Bölcsészettudományi Karon az anglisztika, az Egészségtudományi Karon a gyógytornász, a Gazdaságtudományi Karon a gazdálkodási és menedzsment, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon a gépészmérnöki alapszak, a Műszaki Anyagtudományi Karon az anyagmérnök alapszak, a Műszaki Földtudományi Karon pedig a műszaki földtudományi alapszak volt idén a legnépszerűbb.

A felvételi jelentkezési adatokkal kapcsolatban készített bővebb sajtóanyag ITT olvasható.

A sajtótájékoztatón készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.