Népszerű a MeMOOC online képzési központ

2016. április 8.

A Miskolci Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolával partnerségben az elmúlt évben jelentős lépést tett a digitalizált oktatás felé. A két felsőoktatási intézmény - az Európai Unió Szociális alapjának támogatásával - a Széchenyi Terv keretében létrehozta a MeMOOC angol és magyar nyelvű online képzési központot (TÁMOP-4.1.2.F-15/1-2015-0001 projekt), amely 2015. 11. 30. óta folyamatosan üzemel.

A MeMOOC online képzési központ jelenleg 154 kurzust ajánl a kurzusok magyar és angol nyelvű változataival együtt. Eddig közel 4200 regisztrált felhasználója van, és e számok folyamatos növekedést mutatnak. A központ összesen 436 mentorált hallgatónál tart. A mentorok segítik a hallgatók előrehaladását, megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

A központ eredményeihez tartozik, hogy 430 olyan hallgatóval rendelkezik, akik már egy-egy kurzuson végeztek, tanúsítvánnyal rendelkeznek a kurzusok elvégzéséről, illetve 936 eredményes kurzusvégzést számlál, ami azt bizonyítja, hogy a hallgatók nagy része nyitott volt több kurzus elvégzésére is, tehát az első kurzus elvégzése után nem hagyta el a platformot, ami biztató eredmény a projekt számára.

A MeMOOC online képzési központ a http://www.memooc.hu/ oldalon várja látogatóit.

A MeMOOC projekt Facebook csoportja négy hónap alatt több mint 1400 kedvelést gyűjtött, és több mint 4500 embert ért el. A statisztikákból az is kiderül, hogy leginkább a 18-44 éves korosztályban népszerű az oldal. Az oldal eredményei közé tartozik, hogy több bejegyzés már a 1000 megtekintéshez közelít.

A MeMOOC Facebook oldala a https://www.facebook.com/memooc.hu/ linken érhető el.

MeMOOC, a közösségi tanulás élménye!