Ismét tarolt egyetemünk csapata a Go-Kart, Go-Bosch versenyen

2016. április 25.

Négyszer állt színpadra a Miskolci Egyetem ME-Kart csapata a 2016. április 23-án Budapesten megrendezett Go-Kart, Go-Bosch verseny eredményhirdetésekor, ugyanis nem csak a három meghirdetett kategóriában lett dobogós (Hatékony Gokart kategóriában III. helyet, Intelligens Gokart kategóriában II. helyet, Önjáró Gokart kategóriában I. helyet szerzett), hanem a verseny Abszolút Győztes címét is elnyerte.

A verseny során a csapatnak az előző két év fejlesztéseire alapozva kellett továbbépíteni az önjáró gokartot, és a versenyfelhívás szerint egy sor új feladat elvégzésére kellett felkészíteni a hétvégi versenyre.

A csapatot a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mérnökhallgatói alkották, akik BSc- illetve MSc-tanulmányokat folytatnak különböző szakokon. A győztes csapat gépészmérnök, informatikus, villamosmérnök, mechatronikus és formatervező hallgatókból áll.

A csapat hallgatói tagjai:

Bálint Dániel

Bodolai Máté

Forgács Zsófia

Földi Szabolcs

Király Károly

Kiss Dávid

Koba Máté

L. Kiss Márton

Novák Jusztina

Salamon Balázs

Sebők Attila

Sike Zoltán

 

PhD-hallgatói tag:

Kovács Gergely

 

Oktatói tagok:

Dr. Trohák Attila

Dr. Szabó Tamás (a korábbi években)

A három évre meghirdetett versenysorozat ezzel véget ért. A Miskolci Egyetem csapata kiválóan vette az akadályokat, és mindhárom évben megnyerte a versenyt. A versenyzők abban reménykednek, hogy mégis lesz folytatás a jövőben, és tovább okosodhat Szarvas, a kis önjáró gokart.