Megtelt a Díszaula az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napon

2016. május 8.

Idén is nagyon sok érdeklődő középiskolás jött el a Miskolci Egyetem Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napjára, melyet 2016. május 6-án tartott az egyetem. A rendezvényen 10, alapvetően egyházi fenntartású középiskolából mintegy 700 tizenegyedik évfolyamos diák és 40 középiskolai tanár vett részt.

A program ökumenikus istentisztelettel kezdődött az egyetem Díszaulájában, majd szakmai programok következtek, melyek során a jelenlévő diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket. 

Volt robot-programozás, földradaros geofizikai bemutató, tárgyalás-szimuláció, gazdasági kvízjátékok, angol nyelvi vetélkedő, alumínium formaöntés, de a diákok egy a képalkotó diagnosztika csodáival kapcsolatos interaktív bemutatót is megtekinthettek, valamint találkozhattak az országos bajnoki címüket közelmúltban megvédő miskolci „Go-Kart Go-Bosch” csapattal is.

Idén a rendezvény szervezői  közelebb kívánták hozni az egyetemre látogató középiskolásokat az hallgatói élethez, ezért a szakmai programok után a résztvevőket átkísérték a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) területére, ahol a Fráter Kórus műsorát követően az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listáján szereplő selmeci diákhagyományokkal ismerkedhettek meg. Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a MEN nagyszínpadán a Miskolci Egyetem oktatóiból és hallgatóiból álló UniCum Habeas nevű rockzenekar műsorával zárult.

A rendezvényről bővebben ITT olvasható.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Kiss Viktor és Lengyel Attila készítette.